martes, 29 de enero de 2013

Diumenge passat dia 27, amb motiu de la celebració del dia de l’arbre, l’ajuntament d’Altea organitza anualment una campanya de conscienciació d’escolars en la custòdia del riu Algar.

arbre 2
Diumenge passat dia 27, amb motiu de la celebració del dia de l’arbre, l’ajuntament d’Altea organitza anualment una campanya de conscienciació d’escolars en la custòdia del riu Algar. Per a açò des de la Regidoria de Medi ambient, en col·laboració amb professorat dels centres de primària del municipi, es reparteixen exemplars d’arbres típics de ribera perquè després d’uns mesos de cures pels escolars, siguen plantats en el riu Algar.
Mitjançant aquesta acció es dóna a conèixer als escolars la composició dels boscos de ribera, i el lloc preferit per cada espècie arbustiva per a desenvolupar-se i créixer en funció de la proximitat a la llera.
Els exemplars repartits en els centres escolars d’Altea, procedeixen del viver forestal de Conselleria de Medi ambient, i en la seua majoria han sigut plantats pollancre, baladre i lledoner de dos anys, en zones properes a la senda habilitada en les obres de condicionament de llera.
Segons Miguel Angel Capilla, regidor de Medi ambient del grup CIPAL, infondre en els escolars la cultura de la custòdia, mitjançant la plantació i cures dels arbres que ells mateixos planten, és una manera molt directa de crear consciència ambiental en aquests xavals.
A més de la plantació, es pretenen realitzar al llarg de l’any, coincidint amb els inicis dels períodes vacacionals escolars, jornades de manteniment d’aquestos arbrets, perquè es garantisca la supervivència dels exemplars i que es creu un vincle entre el xiquet i i el riu.
El dia càlid i assolellat, així com la col·laboració dels pares ha sigut clau per a l’èxit de la jornada, que ha comptat amb un nodrit nombre de participants, que han compartit eines, regs de plantes i construccions de petits escocells amb pedra de riu per a protegir cada exemplar plantat, va concloure Miguel Ángel Capilla.
Fuente: Radioaltea

No hay comentarios:

Publicar un comentario