miércoles, 9 de enero de 2013

Aquest divendres es commemora en naixement administratiu d’Altea, tal com avui la coneixem. Va ser un 11 de gener de 1617.


pobla 2
Aquest divendres es commemora en naixement administratiu d’Altea, tal com avui la coneixem. Va ser un 11 de gener de 1617 quan es va ratificar la Carta Pobla que signaren els habitadors i el senyor de la baronia per poblar la nova vila.
Per açò i des de 2010, un grup de manifasers van pensar a commemorar la data històrica celebrant una sèrie d’actes, que amb el pas d’aquests anys s’han consolidat.
Per a Juanvi Martin Devesa, habitual col·laborador d’aquesta casa, la iniciativa va nàixer sense cap tipus de pretensió i sense suport institucional, “la nostra intenció era recordar aquesta data tan important per a Altea. De fet hem aconseguit que la gent ja guarde aquest dia en la seua agenda, per a participar en el mateix”.
Segons Juanvi, “enguany em preparat un recorregut especial: una Ruta per les places, des de l’antic llavador fins la plaça de l’Església, visitant l’antic nucli medieval de Bellaguarda i els poble de Dins d’Altea, acompanyats per la xirimita i el tabalet del grup Assambra”.
L’acte començarà al Llavador a les 21:00 hores, i es repartirà una separata amb un planol de la ruta i l’article “Desenvolupament urbá i comerç a Altea”.
En acabar la volta es farà un col·loqui amb vi d’honor, cortesia de bodegues Borja Pérez, al restaurant de Cal y Canto. A continuació, per als que vullguen, sopar, i després lectura de la Carta Pobla i Ronda de guarda.
Fuente: Radioaltea

No hay comentarios:

Publicar un comentario