jueves, 1 de diciembre de 2011

BLOC CALLOSA: SI ”BAIXEN” ELS IMPOSTOS, COM ÉS QUE PAGAREM MÉS?


Nota de Premsa del Bloc de Callosa d’en Sarrià:
El passat 27 d’octubre es va celebrar el plenari ordinari a l’Ajuntament de Callosa. Dins de l’ordre del dia el punt més important va estar la modificació de diverses ordenances fiscals. És a dir, s’ha pretés modificar diversos impostos de forma conjunta: per una part una modificació de l’IBI, la taxa de manteniment d’aigua potable i l’impost de clavegueram.
Sobre la modificació de l’IBI, existeix un coeficient de reducció que s’aplica a este impost. Este coeficient té la finalitat de regular la contribució ja que els valors catastrals van augmentar al actualitzar-los l’any 2007; este coeficientva minvant un 0,1 (10% de la base imponible) cada any, la qual cosa fa que l’impost augmente progressivament. En l’exercici del 2011 el coeficient era del 0,6, per a l’any vinent serà del 0,5. Per tal de pal·liar este augment, l’Ajuntament ha proposat reduir la contribució urbana (la que afecta a tot el sòl urbà, construït o no construït) de 0,7 a 0,67. És a dir, Batiste redueix un 0,03 el que deixa un 0,07 de pujada real de l’impost.
D’altra banda, la taxa de sòl rústic es reduirà de 0,6 a 0,55, és a dir, segons el que s’explica abans, la contribució tindrà una pujada real d’un 0,05. A més d’una reducció del 50% de la contribució per a famílies nombroses, sempre que el valor catastral no supere els 120.000 €. Hem de recordar que aquesta proposta va ser feta al plenari municipal pels regidors del BLOC Cèsar Ferrando i Vicent Llobell en la legislatura passada. Els nous regidors del BLOC van proposar que, a més, es realitzara o s’estudiara la possibilitat d’un descompte de les taxes municipals a famílies amb pocs ingressos.
Quant a la taxa de l’aigua potable, l’equip de govern ha proposat augmentar la quota de manteniment de 22,44 € a 32. El regidor d’Hisenda ho ha justificar dient que en altres pobles es paga més. En paraules del senyor Llorca: “la gent ha de pagar els servicis que se li presta”.
Finalment, l’equip de govern ha decidit modificar l’actual i polèmic impost de clavegueram (“alcantarillado”). En l’actualitat, es pagava un quota fixa de 25,22 € per a vivendes i locals i 52,53 € per a hosteleria, ara es pagarà una quota fixa de 20 € i s’afegirà un extra de 0,18 per metre cúbic d’aigua potable utilitzada. A més, este impost el lleven de la taxa del fem (“basura”)i el fraccionaran en els dos pagaments de l’aigua potable.
En resum ,modifiquen l’IBI reduint la pujada progressiva de l’impost, però ja avisem que es pagarà més que l’any vinent, ens pugen substanciosament l’aigua i l’impost de clavegueram. Sobre aquest últim, el Bloc sempre ha demanat que el suprimisquen; ara veiem que, amb una fòrmula complicada, es cobrarà molt més als consumidors: facen la prova i calculen els 0,18 € per m3que se’ls aplicarà d’extra.
El BLOC ha entés perfectament que el sr. Batiste vol més ingressos per a l’Ajuntament. Les mateixes paraules del regidor d’Hisenda ho evidenciaven. Conforme ha declarat el nostre Vicent LLobell “l’Ajuntament ha de fer com fan les famílies, en esta època: reduir despeses i no augmentar els pagaments a costa dels veïns, perquè la gent no entén si l’Ajuntament necessita ingressos o no. Solament entén que pagaran més i els polítics no fem cap gest per a solucionar-ho”. El BLOC ha oferit diverses opcions per a reduir gastos a l’Ajuntament, com per exemple la desprivatització d’alguns serveis municipals i la baixada del sou dels polítics i dels assessors personals.
La nostra opinió sobre tot el que va passar al plenari, és que l’equip de govern del sr. Batiste ha disposat una pujada d’impostos als veïns de Callosa, amagant-la amb una embolicada trama de “modificacions”, per tal que no es note que tots pagarem més.
Adjunten tot açò amb una publicació al “noticias d’ací”, per cent diari molt ben pagat de les butxaques de totes i tots, on la demagògia sobreïx de les línies i on, al nostre parer, l’arrogància de l’equip de govern i dels seus assessors es palpa a colp d’ull volent enganyar a les veïnes i veïns de Callosa amb la prepotència que els caracteritza, quan el fet no va ser més que una pujada d’impostos (al nostre punt de vista per una mala gestió dels comptes de l’Ajuntament) i un intent d’enganyar o de manipular el sentit dels callosins quan unes eleccions s’estan apropant.
Evidentment este és el nostre punt de vista, encara que els números ho deixen clar, però per a qualsevol dubte, disposem de la gravació completa del Plenari.

No hay comentarios:

Publicar un comentario